Over mij

Er gebeuren zoveel mooie dingen en de inkoop bij de overheid wordt steeds professioneler. Dat weet niet iedereen, inkopers zijn bescheiden mensen.  Ik ben trots op mijn collega’s. Daarom blog ik.

Ik ben Kees Tazelaar. Sinds 1996 werk ik bij de Rijksoverheid. In 1999 kwam ik bij toeval in inkoopland terecht en er sindsdien expres in gebleven.

Naast bloggen vind ik het heerlijk om met mijn hond in de polder te wandelen en/of lekker van de zon en de natuur te genieten. Daarnaast hou ik mij bezig met de geschiedenis van plantages in Suriname. Oh ja, ik ga graag naar Portugal, wat een heerlijk land!

It starts with Why

Mijn held: Simon Sinek. Zijn Why, How, en What en het daarbij behorende inside-out denken inspireert mij dagelijks. Die kernvraag geeft mij energie en houdt mij nieuwsgierig.

gouden cirkel

Mijn logo

Mijn logo is ontworpen door mijn creatieve dochter Jo-Lynn Tazelaar. De vorm is afgeleid van de Gouden Driehoek. Dit symboliseert de samenwerking tusssen Defensie, bedrijfsleven en kennisinstituten.

De bovenste driehoek is het Waarom, of de Bedoeling volgens Wouter Hart. De top rijkt tot in de lucht. ’the sky is the limit’. Hoofd in de wolken, dromen komen uit.

In het midden het Hoe of de leefwereld. Hier zijn allerlei vormen van samenwerking te maken door de driehoeken te verschuiven ten opzichte van elkaar of nieuwe samenwerkingen te laten ontstaan door nieuwe driehoeken toe te voegen.

Onderin het Wat of de systeemwereld. Verankering, voeten in de klei. Aanpakken. ‘ Just do it!’

En natuurlijk is niet alles zwart-wit.